fbpx

Bæredygtig ferie i Danmark

Inden for kategorien ”hoteller og campingpladser” er Nysted Strand Camping blevet certificeret EU bæredygtig campingplads, dette beskrevet ved logoet EU Blomsten, som har de samme kriterier som Svanemærket.

Nysted Strand Camping er den første i kategorien i Danmark og nummer 20 i Europa, hvilket vi er meget stolte af, og håber vi kan inspirere andre overnatningssteder til.

Minimumskravet til certificeringen er 30 point, men ambitionsniveauet på campingpladsen er højt, og vi knoklede for at opnå 47 point. Det har blandt andet betydet, at vi har sparet op til 90 % energi på lyskilder, mindst 40 % vand på alle tappesteder, sortere affald i 19 kategorier 😊 og får 100 % levering af vindmøllestrøm. Vi har forbedret levestederne for vild natur på campingpladsen, og arbejder på fremadrettet at lave endnu flere forbedring – rejsen er først lige begyndt, vi håber på mange flere initiativer fremover, blandt håber vi på, at vi kan komme ud og plante træer sammen med vores gæster og den lokale børnehave. Et godt eksempel på hvilken retning udviklingen går i.

Skulle du / I  have lyst til se mere og komme på besøg på campingpladsen, så findes der blandt andet oplysninger her:

Campingferie

Hytteferie

Video af kystlejligheder

Video af campingpladsen

En del af konceptet omkring bæredygtig ferie, er affaldssortering, hvor vi blandet andet sortere i de 10 nationale sorteringskriterier

Nicole og Henrik modtager certifikatet for første EU bæredygtig campingplads i Danmark

Det første EU bæredygtige certifikat i Danmark udstedt til en campingplads eller hotel

Sjælland Regionale Nyheder” ”Hør optagelser direkte fra Nysted Strand Camping

Se udsendelse af Nysted Strand Camping – klik her over

Video af Kystlejlighederne ved Nysted Strand Camping

Video af Nysted Strand Camping

home1-img2
home1-img32