Cykelruter på Lolland

Hvis I elsker at bruge ferien på to hjul, er Nysted Strand Camping et godt sted at starte turen. På Lolland er der talrige cykelruter, hvor I kan få pulsen op, mens I nyder den formidable udsigt til Lollands landskab. Herunder har vi samlet en guide med tips til jeres cykelferie på Lolland samt en række af de mest populære cykelruter.

Cykelferie på Lolland

På Lolland er det nemt at holde cykelferie, og gennem det flade og bakkede landskab er der mange aftegnede cykelruter. Den nationale Margueritrute går tværs over Lolland, men der er også mindre cykelruter med forskellige sværhedsgrader og naturoplevelser undervejs. Mange parter støtter op om cykelferie på Lolland, og der er blandt andet Bike Friends, som stiller grej til rådighed, hvis uheldet skulle være ude undervejs. Derudover kan I let leje cykler hos de lokale udlejere, hvis I ikke selv har spændt cyklen på bilen.

Cykelrute ved Nysted (paradisruten)

Omkring Nysted kan I tage på en cykeltur på 20 km, hvor I oplever områdets små moser og møller. Turen starter i Nysted og går gennem det flade kystlandskab, forbi Aalholm Slot og den lille landsby Stubberup. I kører helt ned til den grønne Herritslev Mose, hvor I får et skønt udkig til Østersøen. I kan holde en velfortjent pause ved picnicpladsen i Stubberup Mose, eller I kan tage et hvil ved Bregninge Kirke. I landsbyen Kettinge kører I forbi en grusgrav og en mølle, og her vil der også være mulighed for at købe forfriskninger, inden turen går tilbage langs Østersøen mod Nysted. I finder kort over cykelruten her.

Østersøruten N8

Den spektakulære, nationale cykelrute N8 har 168 km asfalt og grus på Lolland-Falster. Her bevæger I jer gennem det afvekslende landskab, hvor kystens vidundere udfolder sig. Undervejs passerer I flere af de små hyggelige købstadsmiljøer, men også det mere moderne byliv i Lolland-Falsters større byer.

De lollandske alper

Hvis I tager mod nord fra Nysted, kan I få en naturskøn cykeloplevelse i det kuperede terræn omkring Lollands Alper på 36 km. Landskabet blev dannet under istidens brydninger, og det har skabt de historiske bakker og dale. I kan med fordel starte turen i Kragenæs, køre op forbi det smukke kunstmonument Dodekalitten, og nyde udsigten over Smålandsfarvandet. Efter et stop i Ravnsborg kører I mod Vesterborg, hvor I kan holde en snackpause ved kirken. Herefter skal pedalerne trampes mod Pederstrup, Reventlow Parken og den fascinerende jættestue Kong Svends Høj. Find mere information om cykelruten her.

Det flade Lolland

Hvis benene ikke er til store stigninger, kan I med fordel tage cykelturen på 39 km over det flade Lolland i syd. Her oplever I landskabet med inddæmmede områder, som blev skabt efter stormfloden i 1872. I starter i Kramnitze og kører mod Hummingen, inden I følger diget op og får et smukt udkig til Femern-byggeriet. Videre mod Dannemare, hvor I kan holde en pause, eller I kan vente til landsbyen Tillitse. Herefter går turen til Vindeholme Skov, hvor I kan se slottet, inden I kører tilbage gennem Sydlollands små landsbyer. Find kort til ruten her.