Vandreruter på Lolland

Når du holder ferie på Nysted Strand Camping, er der god mulighed for at nyde Lollands natur til fods. I kan let snøre vandrestøvlerne og få unikke oplevelser i naturen og se historiske og kulturelle monumenter, eller I kan lægge vejen forbi nogle af de små lokale madproducenter. Vandreture på Lolland er populære og en stor oplevelse for hele familien.

Derfor skal du tage på vandretur på Lolland

En vandreferie er en frisk ferieform, hvor I oplever området på en helt ny måde. Alle ture foregår i jeres tempo, og I har god tid til at se de små ting i naturen og omgivelserne, som øjet normalt ikke ser. Vandreture er sunde og gode for kroppen, giver velvære, og det styrker sammenholdet i familien at være aktive sammen på nye måder. Så på med vandrestøvlerne og tag på tur omkring Nysted eller på resten af Lolland.

Vandreture i Nysted og omegn

Fra Nysted Strand Camping kan I let komme ud på den 7 km lange vandretur, som følger kysten omkring Aalholm Slot. Herfra kommer I omkring Skansen ud til Nysted Strand. Langs købstaden kommer I forbi kirkegården og Nysted Klostermose, inden turen går tilbage forbi vandtårnet. I kan finde inspiration til vandreturen omkring Nysted her.

I Nysted kan I også følge den danske digterrute, lytte til små lydposter undervejs og høre, hvordan landskabet har inspireret digteren. Digterruten på 5 km begynder ved Emil Aarestrups hus i Nysted, og I finder mere inspiration her.

En anden skøn tur er Skejten, som er et naturområde med egetræer, sjældne planter og en spændende fauna i marsken. Området står helt urørt, og I kan se egetræer, som er omkring 300 år gamle. Stierne på Skejten er ujævne og våde, så det kan være en idé at skifte vandrestøvlerne ud med gummistøvler. Om sommeren bliver Skejten afgræsset af kreaturer, og der er god mulighed for at se ynglende fugle i området. Find inspiration til vandreturen omkring Skejten her.

Direkte ved campingpladsen kan man følge Paradisruten, 6,5 km langs Østersøens sydkyst, hvor man møder istidslandskaber, oldtidsminder, havørne, orkider og bare skøn natur.

Vandreruter på Lolland

Lolland er fyldt med vandrestier, hvor I kan få Lollands natur helt ind under huden. Især kan den 5 km lange tur omkring Merritskoven anbefales, hvor I kan se bisoner og vildsvin i skoven omkring Knuthenborg. De vilde dyr er gode hjælpere i naturplejen og styrker biodiversiteten – og så giver det en særlig oplevelsesværdi på vandreturen. Læs mere om vandring i Merritskoven her.

En anden unik vandretur er på Sydlolland omkring Saksfjed Hyllekrog, hvor I gennem de 13 km kan opleve et reservat af fugle og sjældne insekter. Turen går over ”sivede” strandenge, bakkede klitter og den fine strand, og I kan gøre stop ved det gamle fugletårn. I yngletiden fra den 1. marts til den 15. juli er der dog forbudt adgang til Hyllekrogtangen, men I kan stadig få en smuk vandretur på Lollands sydkyst. Læs mere om vandring på Saksfjed Hyllekrog her.